vrijdag 16 oktober 2020

De derde dag

 De eerste twee weken zijn het spannends. Lukt het om de pups te laten groeien, gaan alle orgaantjes goed werken,  komt Sifra in haar moederrol, houden wij het vol met de zorg? Allemaal dingen die goed moeten gaan en spannend blijven tot de eerste twee weken om zijn.

We hebben inmiddels een ritme. Elk uur worden de twee kleinsten aan de achterste tepels gelegd en blijven we ze beschermen tegen het gedrang van de groten, het klokje  rond. Dat moet wel anders komen ze niet aan drinken toe en laten ze snel weer los. Komen de darmpjes goed op gang en likt Sifra genoeg? We helpen haar daarbij. Er is niet veel ontlasting, want  Sifra eet puur puppyvlees en dat maakt dat bijna alles al verteert wordt voordat het in de melk doorgegeven komt. 

De pupjes zijn beweeglijk op het moment dat er weer gegeten moet worden en slapen de rest van de tijd, het liefst bij Sifra. Haar wereldje wordt echter weer groter, is nieuwsgierig wat er verder in huis gebeurd en moet regelmatig naar buiten. Ze drinkt heel veel water met wat geitenmelk. Goed voor het zog.

De pupjes zijn zo'n 11 tot 31% gegroeid. Alles wordt bijgehouden in een grafiek. Bezoek komt er uiteraard nog niet, pas met drie weken beginnen we daar voorzichtig aan. Wat wel al moet is namen verzinnen, want voor de 10e dag moet er geboorteaangifte gedaan worden bij de RvB. Dat is nog best moeilijk. Willen we met een bepaalde letter beginnen, of kiezen we een thema? Leuke hoofdbrekens tijdens de zorg. Tips zijn welkom ;)


Zijn ze niet prachtig?


Een mooi zonnetje in de kraamkamer

Heel aandoenlijk en de grap is 
dat de eerste dagen de pups die naast elkaar in de baarmoederhoorn lagen ook nu elkaar opzochten

Gekke Isabel 😄



Allemaal even op bed voor de foto















2 opmerkingen:

  1. Het zijn prachtige pups en het is erg leuk ze te volgen. Zijn alle pups al gereserveerd? Groetjes, Loes

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Loes,

      Indien er interesse is zou ik je willen vragen een mail te sturen naar isabelvansteenbergen32@gmail.com en kunnen we het verder bespreken. Er staat nog niets vast, want we nemen ruim onze tijd om een mooi huisje voor de pups te vinden.

      Groetjes,
      Isabel

      Verwijderen