zaterdag 24 oktober 2020

Oogjes open




 Elf dagen oud en de eerste oogjes gaan open. Kleine sterretjes in het licht. Zo schattig. Ook lopen ze wankelend door de werpkist heen.

Gister een testje gedaan in het kader van vroeg neurologische stimulatie. Doel daarvan is maximaliseren van iedere pups potentieel, dit door het stimuleren van zijn leercapaciteiten, interesses en instincten. Onderzoek heeft aangetoond dat pups bijna onmiddellijk na de geboorte kunnen leren. Vanaf de 21e dag zijn alle zintuigen ontwikkeld, de laatste in de rij is het gehoor. Bij de leeftijd van 16 weken is het basiskarakter van de hond vastgelegd.

Toen de pups sliepen hebben we een schaaltje met banaan in het midden gezet. Wat je dan observeert is of nieuwsgierig zijn of niet, wennen ze eraan? Al snel begonnen 3 van de pups te bewegen. Bleven een beetje op hun plek en sliepen weer verder. De vierde pup, die wat verder weg lag, reageerde later, maar kroop naar het schaaltje toe. Kopje in de lucht om de richting te bepalen en direct naar de rand, rook aan de bananenschil, wende af en rook weer, maakte smakgeluidjes. Bleef vrij lang ermee bezig. Na vijf minuten het schaaltje uit de kist verwijderd en de pup sliep weer verder.


Met de geboorteaangifte moet je ook de namen doorgeven. Nu heb ik vijf jaar geleden de kennelnaam van Polder Nieuwlande aangevraagd voor mijn nestje Hovawarts. Het is de naam van de polder waar we wonen. Nu is dit niet direct een kennelnaam voor een nestje Shelties 🤭. Maar goed we hebben hem nu eenmaal. We hebben heel lang nagedacht over namen voor de pupjes en gezocht naar namen waar we geen associaties mee hebben. Natuurlijk moest er ook een Portugees tintje aanzitten. Het volgende is het geworden;

- Sisley Sina v. Polder Nieuwlande (nu 523 gr)

- Ipa Mimosa (*)

- Fendi Vivendi ( nu 488 gr)

- Raisen Ricci (nu 455 gr) Gaat Suske in het dagelijks leven heten.

- Àmor Burrey ( nu 476 gr)

3 opmerkingen:

  1. Hele mooie namen, met de letters van mama's naam. Een echte snuffelaar erbij dus 😉

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Staan ze steeds in dezelfde volgorde? Dus de BM meisjes zijn Sisley en Fendi? Mooi testje trouwens! Oogjes open op dag 11 is ook vlot! Groetjes en knuffel voor allemaal, Loes

    BeantwoordenVerwijderen