donderdag 31 maart 2016

Gechipt therapiehondje

Het is al een poosje stil op mijn blog, dat komt door de vele druktes rondom de pups en ook daarbuiten. De verzorging en socialisatie wordt intensiever en ook hebben we veel bezoek van vrienden die natuurlijk naast de baasjes, ook heel nieuwsgierig zijn naar Luna haar kinderen. Deze mensen kunnen ook gelijk goed helpen bij de opvoeding, want vanuit de test van Tine hebben we al opdrachtjes mee gekregen voord de komende weken!

Maar allereerst de test dan. Wat vond ik het spannend. Alle teefjes en een reutje zijn getest op contact maken, buitdrift, spanning, onderzoek behoefte en onderdanigheid.
Op volgorde van geboorte zijn de hondjes getest. Eerst mijn sterretje, oranje Lotje..................helaas, helaas een geweldig hondje, een goed baas-hond contact. Onderzoekend en slim en daar zelf initiatief in nemend. Heel sensitief. De twijfel zat hem in het ondernemende. Zou ze zich niet gaan vervelen in het werk? Al met al kregen Lotje niet de aanbeveling waar ik op hoopte. De meest geschikte was het grijze bandje. Een middenmoot hondje, onopvallend in het nest, weinig aftekeningen, niet voorop lopend en niet achteraan. Wel een pieper om aandacht, eten of weet ik veel wat. Zij was het meest geschikte pupje en ja dan begint het denken. Elke keer terug naar de basis, het uitgangspunt voor dit nest: mijn eigen therapiehond fokken!!!

Kortom verstand heeft me geleid en gister heb ik, voor het chippen, de knoop door gehakt; er komt een Lotje 2.0.
Maar dan? Waar past  Lotje 1? Wie krijgt mijn sterretje? 
Samen met Albert, Salina en Isabel gewikt en gewogen en eigenlijk kwamen we steeds bij hetzelfde baasje uit, mensen die net zo wonen als ons, buiten, met paarden, werken in de gezondheidszorg en naar ons idee heel sensitief zijn. 
Helaas (of gelukkig?) heb ik ze niet kunnen bereiken en op het moment dat de chippen kwam hebben we Lotje 1 omgedoopt naar Lara.
Na een paar telefoontjes s Avonds bleek het goed te zijn. Ook zij moesten schakelen, heel begrijpelijk, maar een lief kaartje daarna zorgde dat ik gerust en tevreden ging slapen. Lotje/Lara krijgt een geweldige plekje.
http://www.jacquielawson.com/viewcard.asp?code=6162768875112&source=jl999&utm_medium=internal_email&utm_source=pickup&utm_campaign=receivercontent


Geen opmerkingen:

Een reactie posten