dinsdag 23 februari 2016

Dag drie

De derde dag van het leven van ons elftal is begonnen. Afgelopen nacht was onrustig, Luna leek wat paniekerig van alle piepende pupjes en kon niet de rust vinden er rustig voor te gaan liggen om ze te voeden. Gelukkig 'slaap' ik er naast en ik merk dat ze dan echt steun zoekt. Het roept, kreunt en krioelt allemaal ook zo door elkaar. Als ze verspreid door de kist liggen is er bijna geen plekje meer over voor Luna.
De pupjes worden in groepen van twee bijgevoerd. De melkproductie moet nog goed op gang komen en de pups moeten wel groeien. Gelukkig veel helpende deskundige handen. Salina is straks afgestudeerd als (paarden) dierenarts en vlotjes doet ze de noodzakelijke handelingen. Goede Back-up in Gent bij vragen. Verder ook heel veel steun van ervaren Hovawart fokkers, want hoeveel boeken je ook leest, ervaringen van anderen en het gesprek daarover helpt het meest op de momenten zelf dat er vragen zijn.

Gisteren is mijn zus/dierenarts geweest om het nest te keuren; goede gezonde en krachtige pups. En ook Luna is goed gekeurd als moeder. Verder gewoon even wennen aan de nieuwe rol en de pups aan het flesje. De een heeft het sneller door dan de ander.

Vandaag is Isabel thuis en samen delen we de zorg. Heel fijn om dat steeds met zijn tweeën te doen. Verder komt er behalve de schoonzoons nog niemand over de vloer. De eerste drie weken zijn voor Luna en haar pups. Ik denk dat ze de tijd nodig heeft.


Alles nog zo klein.

Tongetje naar buiten tijdens het slapen.

Een B&T teefje bovenop een blond teefje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten